Ram och underlag

Ram och underlag

Det är den 4:e ramen jag tillverkar så jag börjar få lite rutin att skapa underlaget. Jag använder spillbitar för att staga upp ramen och skapa fast jämnt underlag för cellplastskivorna. Ramen är 95 x 145 cm.

  
Ramen består av 8×70 mm furu som är betsad med mörk mahogny och lackad med tre lager klarlack. Första skivan som täcker hela ramen är 30 mm tjock. Viktigt att skivorna sitter fast i ramen och inte flexar. Jag använder vanligt vitlim både för att fästa i ramen och limma ihop cellplasten.

  
Jag testar utplacering av komponenterna med mallar gjorda av kartong. Kanten på ramen skyddar jag med tape inför spackling, slipning och målning.

  
Det är inte noga med cellplastbitarna för att skapa höjder och kullar i terrängen då de kommer att bearbetas med en grov rasp för att få de former jag vill ha i skogsbacken. Åter test med utplacering av alla komponenter i landskapet. Här har jag redan påbörjat spacklingen vid skarvar och den nedre sjöängen.