Stridsvagn m/37, Maestro Model Kits, Attack Hobby Kits, Planet Models

Maestro Models Kits modellen

Är en resinmodell i skala 1:76. Gjorde lite mindre detaljeringar. Är så liten och lätt att det inte behövdes några lättningshål.
48 st vagnar köptes och byggdes på licens i Sverige. Användes 1938-1953. 8 st finns bevarade varav 4 st i körbart skick.

  

  

Attack Hobby Kits modellen

Modellen, ett inköp på C4-Open, är den enda modellen i serien som krävde viss ombyggnad för att bli mer lik svenska m/37. Ursprunget är en polsk Tankette AH-IV R som tillverkades i Tjeckoslovakien. Hela bakdelen är ombyggd med förebild från ett flertal ritningar och bilder som finns på nätet. Jag lade också in lite blytyngder för att underlätta hanteringen.

  

  

Planet Models  modellen

Jag upptäckte modellen efter inköpet av skala 1:76 modellen och då jag helst vill ha mina modeller i samma skala så blev det ett inköp från Special Hobby för 17 euro. Jag gav mig inte på någon mönstermålning pga dess litenhet utan höll mig till olika grå toner från bilder på nätet. Det är mycket gott om bilder på nätet på just denna modell.