Stridsledningscentral och Radiolänkhytt 313

Bygge av Stridsledningscentralen StriC eller Battery Control Post


Bild 75. En nyare version av StriC från Danmark.

På bild 76 så kan man få en uppfattning om de olika indikatorerna och positionerna för att kontrollera och styra hela systemet.

Bild 76. StriC på insidan.

Precis som med testutrustningen var den inköpta StriC från Trident gjuten i vitmetall. Blir alldeles för tungt att limma fast på flaket på en Lastterrängbil 939. StriC är en ganska enkel konstruktion i modellperspektivet och jag har lite nytta av byggsatsen för att se hur detaljer ska se ut.


Bild 77. Vitmetallgjutning av StriC från Trident.

Hytten bygger jag i 0,75 mm skivor av styrenplast. Jag gör förstärkning i vinklarna med listbitar av tjockare styrenplast. Skåpet till vänster om dörren antar jag är en AC-enhet. Jag har ingen bild på hur man kom upp på flaket utan har använt min artistiska frihet att lägga till en stege modell ”lejdare”.


Bild 78. StriC utplacerad i dioramat.

 

Bygge av RadioLänkhytt RL 313 till Ltgb 939


Bild 79. Denna RL hytt 313 på Ltgb 939 är enligt uppgift en något senare version än den som förekom 1971.

Bygget av radiolänkhytten innebär ganska stor artistisk frihet då jag saknar bilder på den ursprungliga versionen. Jag tar mycket detaljer från RL 313 som jag också har en bättre bild på än den med hytten monterad på Ltgb 939. Fönster på de två dörrarna markerar jag med mörk grön blank färg medan fönstret på ena långsidan kommer att tillverkas med Mikro Klear.


Bild 80. Radiolänkhytt 313 färdig för målning.Här syns de 4  fästöglorna för lyft upp på flaket eller annat fordon.

På kortändan finns det hyllor för mindre kabelrullar. På de skisser med länkhytten grupperad med rest mast har jag bara sett Yagi-antenner på länkmasten. Jag har ingen information om hur masten stagades och om det överhuvudtaget förekom. Tror dock ej att det fanns färdiga mast-fundament på grupperingsplatserna utan man skulle kunna gruppera var som helst där det fanns bra radartäckning och skyl.


Bild 81. Markering av fönster och ventilgaller är nästa steg.

Vid användning av Mikro Klear så får inte modellen var helt tät så det uppstår ett övertryck när Mikro Klear torkar. Jag borrade några hål i botten för att undvika detta men tänkte inte på att det låg lösa borrspån inne i modellen när jag snurrade på den. Följden som syntes först när Mikro Klear torkat kan ni se på bild 82.


Bild 82. Spån från borrning av hål i botten fastnade när jag svängde runt på hytten.

Mikro Klear går ganska lätt att lossa så det var inga större problem att göra ett nytt fönster. Sen var det bara att limma fast hytten med epoxilim på flaket.


Bild 83. RL hytt 313 klar för utplacering i dioramat.

Masten blev mycket vek när jag provade med bara plastprofiler. Lösningen blev att limma en 0,3 mm pianotråd längs med hela masten. Pianotråden limmades med cyanolim. För att inte masten skulle svaja för mycket vid transport av dioramat så stagade jag den med tre linor på två höjder.


Bild 84. Som staglinor använder jag tråd för bindning av fiskeflugor som heter UNI-Thread W 8/0.